Michael Jackson-

För ungefär två år sedan så skrev jag om Michael Jackson- Cirque Du solei Nu (efter två år) så har jag äntligen biljeterna!! Hur glad som helst, tror knappast det. Jag som trodde att jag skulle åka till frankrike för att se dem, men nu behöver jag inte det.
Jag är så rädd om biljeterna, vet inte vart jag ska lägga dem, är rädd att Niko ska riva dem. Men hur som helst så längtar jag till fredagen, Can't wait !! ^^
 

ps, fotot är redigerad.

Spel

Hej allihopa, idag i KTH så gjorde vi små filmer som faktist var rät kul att göra. Efter det så fick vi mat, Subway !! :D Microsoft är verkligen snälla som betalar vår mat. Efter maten vi fick även se om hur man gör spel och även göra ett spel själva. Eftersom det var brist på datorer så fick jag och Evelina göra ett spel tillsammans.


Microsoft 8 är så bra !!


Hur spelet såg ut innan...

Hur spelet blev blev på slutet, rätt grymt för att vara min första gång ^^

10 skäl att uppgradera till Windows 8

Den 26 oktober så lanserades Windows 8. Jag och några andra pratade med en av chefferna för Microsoft via Skype, där vi fick massor med svar om Microsoft Windows 8. Idag var jag som sagt i kursen digigirlz där de också pratade om Windows 8. Här vill jag ge tio skäl till varför man ska uppgradera till Windows 8.
 
1. Fungerar på surfplatt
Det har funnits surfplattor som har köpt Windows 7 tidigare, men ingen av dem har fungerat särskilt bra. I och med lanseringen av Windows 8 får Microsoft däremot ett operativsystem som passar för både datorer och surfplattor. Windows 8 har fått ett gränssnitt som passar för pekskärmar. Du kan alltså välja att om du vill styra datorn med mus, tagentbord eller fingrarna.
 
2. Uttnytjar sociala medier
Koplingen till olika sociala medier har alldrig varit lättare, som är en viktig del i Windows 8. Hela grejen är att alla uppdateringar och kommunikation samlas på ett och samma ställe, oavsett vilken tjänst du andvänder. Vilket gör det hela lättare, man kommer inte mer behöva logga in för att se uppdateringar.
 
3. Kopplar till molnet
Windows 8 är intimt uppkopplad med molnet och Microsoft näthårddisk Skydrive. Det innebär bland annat att dina kontaktlistor, kalendrar och inställningar är lätta att synka mellan olika datorer. Du kan även på nolltid dela exempelvis bilder med andra- utan att skicka stora filer via mail.
 
4. Kör appar
Den stora nyheten är att i Windows 8 har den inbyggd butiken store, som man kanbåde köpa och ladda ner appar (program), precis som ipad ochh android-mobiler. Windows 8-appar kan både intergrera med Windows och med varandra.
 
5. En personligt startsida
Det nya i Windows 8 är modernare och fräschare än tidigare och Microsoft har lagt ner mycket tid på färger, typstill osv. Dessutom får du helt nya möjligheter att skräddarsy din dator och göra startsida till din still och göra den mer personligt, genom att lägga in nyhetsuppdaterningar, väderprognoser, kalender, facebook-inlägg osv. Start-sidan uppdaterar sig själv, vilket gör att den alltid är aktuell.  
 
6. Logga in med bild
Windows 8 har så många fiffiga saker som att du kan exempelvis byta ut ditt tråkiga lösenord mot en bild! För att logga in ritar du ett mönster i din bild. Hur mönster ska se ut och vilken bild det ska vara väljer du självklart. Om du väljer att ha en bild på dina kollegor kan man logga in genom att klicka på olika punkter- exempel dina kollegors näsor. Det här gör det mycket svårare att kunna hacka sin in på din dator.  
 
7. Inbyggt antivirusskydd
Windows 8 har ett inbyggd antivirusskydd. Och den slås på om du inte installerar något annat säkerhetspaket. Den skyddat datorn redan vid första startögonblicket. Antivirusprogrammet Defender ingår numera i Windows.
 
8. Kallstart- på 8 sekunder
Windows 8 startar snabbare än tidigare Windows-versioner. På Microsoft testdatorer tog det bara åtta sekunder att få igång den datorn som var helt avslaget. är det för lång tid ? Sätt då datorn i viloläge, där det inte drar någon ström alls men ändå är uppkopplad. Den vaknar till liv om det exempelvis kommer ett mail, och kan vara uppkopplad i flera dagar innan batteriet tar slut.
 
9. Lätt att tömma och fräscha upp
Med hjälp av Windows 8:s Removefunktion kan all information raderas och datorn återställs till samma läge som när den var ny. Det är bra för dig som ska sälja din gamla dator- och vill vara säker på att det inte finns något privat information kvar. Det finns även en liknande funtion för att installera om Windows, men behålla alla dokument. Båda de här funktionerna har funnits tidigare, men de är nu lättare att använda och går betydligt snabbare.  
 
10. Enklare Aktivitetshanterare- och svårare
Det har länge gått at få fram den så kallade Aktiviteshanteraren (Task Manager), genom att trycka på Ctrl+Alt+Del. I Windows 8 finns det kvar, men i ny form. Du väljer nämligen mellan ett enkelt visningsläge, dör det enda du kan göra är att avsluta program som krångalr. I det avancerade visningsläge får du däremot se massor av teknik information om allt som sket i datorn.
 
Bara att skriva i kommentarfältet nedan om ni har frågor eller funderingar ^^

Digigirlz

Hej allihopa, Idag gick det jättebra i jobbet/Kursen. Vi pratade om Windows 8 och pratade bla. om säkerheten, om hur man skydar sin data för virus och hur man skyddar sin data så att ingen kan hacka sin in. Vi fick även mat och fika, pizza och cupcake. Cupcake var godast ^^
 
                          Två suddiga bilder som jag tog med min ipod ^^
 

Lord Of Dance

Idag så har jag och min syster kollat på "Lord of dance" i vid 3D tv. Så himmla fint att kolla på den i 3D och HD kvalite. Jag och min syster älskar att kolla på dans filmer. Ni kan se showen i videon nedan för er som är intresserade.
 
                     Hoppa över ca 10 minuter för att se början av showen :D

KTH

Hej allihoppa, förra veckan var det en väldigt spännande vecka, FN ministern, Birgitta Ohlsson besökte oss i vår skola, och vi hade ett möte med cheffen för Microsoft via skype. Denna vecka kommer jag jobba i KTH och göra en kurs. Jag börjar imorgon klockan nio, berättar mer imorgon om hur det gick.
 

Fysik prov och Halloween

Hej allihoppa, imorgon är det sista dagen i skolan innan lovet. Jag ska ha fysikprov imorgon men innan det kommer vi klä ut oss till något. Vi kommer ha halloween, eller något liknande, de har ännu inte sagt vad vi egentligen kommer göra. Jag kommer iallafall klä ut mig till en Lolita doll. Ni kan se videon nedanför.
 
 
 

17e oktober

Idag är det många personer som fyller år. En av dem är min bästa vän Maha, som jag inte ser så ofta pga att jag bor så lång ifrån henne. Hoppas hon har det bra i sin födelsedag ! ^^

Grattis Maha på din födelsedag, ha det underbart ^^
 

Africa - You're a star


study

Jag är i skolan just nu,pluggar med grabbarna, vi ska filma och göra enn projekt i Engelskan, efter det kommer vi förmodlingen plugga på Kemi, har prov imorgon.
Innan jag gick, så såg jag Niko sova med sin nalle, så söt !! ^^

Synoptik

För två veckor sedan var jag i synoptik och undersökte mina ögon. Dem senaste månaderna har jag haft det lite jobbigt med synen. Men idag är min sista dag jag har ont i huvudet eller ögonen samt inte ser något läraren går igenom. Mina glassögon är så fina ^^

happens everytime...

Hahahaha, såg denna bild för ett par sekunder sedan, så rolig. Det här händer mig hela tiden, lär mig aldrig ^^

New hatt

Jag är en person som älskar hattar/mössor, men är en av de som inte brukar andvända det. Här kommer det ett bar bilder på en hatt som min kusin hämtade från Ecuador :D Love it !
          

                                       Älskar även färgerna på hatten !! ^^

Your Body - Christina Aguilera


Skolfotografering

Hej allihopa, hade skolfotografering idag och började 11.50 :D
Det var både kort och rolig dag idag, fick även stå för första gången i gruppbilden, haha, brukar alltid sita ^^
Ska plugga matte (igen) nu, har matte prov imorgon på morgonen. Vi ses :D
                             Snabb bild med mig och Niko ^^

RSS 2.0